Brenda van Veldhuizen

Waarom een praktijk voor rouw en trauma?

Veel mensen vragen dit omdat het ‘nou niet echt een vrolijke aangelegenheid’ is. Wij zien dat anders. Wij zien het als noodzaak om te leren omgaan met de donkere kanten van het leven. Als je wilt leven dan moet je ook met de dood (of verlies of tegenslagen) omgaan. Het is de keerzijde van dezelfde medaille, het is liefde en het risico lopen dat je het kan kwijtraken.

Ik kom graag met je in contact

Heb je vragen of wil je eens bespreken wat ik voor je kan betekenen?

Neem contact op

Brenda is praktijkhouder, psychosociaal therapeut gespecialiseerd in rouw en trauma, supervisor en trainer.
Zij heeft jarenlange ervaring in de jeugdhulp en geeft behandeling aan kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.

Brenda: ‘Ik groeide op naast mijn meervoudig gehandicapte broer Jerry. Hij was chronisch ziek en dus was er in ons gezin sprake van chronische rouw. Dat wist ik toen niet. Jerry zorgde voor verbinding en wij waren als gezin hecht en betrokken bij elkaar. Aan de andere kant was er ook zwaarte, zorgen en verdriet. Vaak ging dat ondergronds. Daar werd niet over gesproken, ik voelde het wel. Ingewikkeld vond ik het. Toen hij dood ging was ik 20. Rouwen? Geen idee. Pas veel later in mijn leven heb ik geleerd hoe ik moest rouwen en nog steeds kom ik het tegen in mijn leven. Het hele leerproces van vallen en opstaan, is mijn motivatie om anderen te gidsen en te ondersteunen wanneer zij overspoeld dreigen te raken. Als geen ander weet ik hoe belangrijk steun en richting is.’

Vanaf 1 februari 2024 werkt Esther van der Weerd bij ons in de praktijk!  Esther werkt als psychosociaal therapeut en EMDR practitioner bij Arbeidskrachtig-therapie, en wil haar kennis en kunde bij ons gaan inzetten.

Zij zal  (jong) volwassenen gaan behandelen die vastlopen in het dagelijks leven. Esther biedt een luisterend oor en schept ruimte voor jouw verhaal. Vanuit rust, veiligheid en vertrouwen wordt gekeken waar de beweging tot verandering zit.

Esther: ‘Het werken met mensen klein en groot heeft mij altijd geïnteresseerd. Eerst als leerkracht en moeder en nu als psychosociaal therapeut. Ik vind het belangrijk dat mensen zich vanuit innerlijke rust kunnen ontwikkelen en tot bloei kunnen komen. Ongeacht hun achtergrond of levensvisie. Iedereen kent tegenslagen en moeilijkheden. Je hoeft het niet alleen te doen’.

Marieke is een ervaren Jeugdhulpverlener en psychosociaal therapeut in opleiding. Zij geeft behandeling aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Thema’s waar Marieke zich thuis bij voelt zijn: verlies en rouw, veilig opgroeien, emotieregulatie en nog veel meer.

Marieke: ‘Door mijn eigen ervaringen in het proces rondom het ziek zijn en overlijden van mijn moeder ben ik gemotiveerd geraakt om jonge mensen te begeleiden bij verlies en rouw. Want als je middenin zo’n proces zit dan heb je geen idee welke kant je op moet. Hoe fijn is het dan dat je iemand hebt die luistert, aandacht geeft en je op weg helpt’!